Hoteli u Petrovcu

Istražite Petrovac

Petrovac je ljetnja destinacija iz snova koju povezuju sa stazama rastopljenog sladoleda kojima se prostire vreli pločnik i večernji piknici.

Mali grad, okružen je maslinicima i borovom šumom istovremeno čistom plavom vodom, raznim šljunčanim plažama koje pružaju priliku za nezaboravan i miran, porodični odmor, nalazi se u slikovitoj uvali, na samo 17km od centra Budve, 28km od Tivra, 38km od Podgorice i 20 km od Bara.

Ništa se ne osjeća tako bezgranično kao morska voda, i dok je većina žarišnih tačaka u blizini hibernirala dvije omiljene plaže ne samo da su postale prave atrakcije, već́ su tiho izmislile nove razloge za uživanje u njima. Glavna plaža poznata kao Petrovačka plaža,  800m long, and plaža Lućice, 200m long , 500m southeast of the city center.  Approximately 700m west of the coast there are dva ostrva, “Katic” and “Sveta Nedjelja”, koje su popularne gradske atrakcije. Pored toga, severozapadno od Petrovacpostoji mala marina i zamak "Kastio". “Kastio”.

Petrovac je grad bogate i interesantne istorije. Prvi naseljenici bili su Rimljani u 3. vijeku prije nove ere, o tome svjedoče Rimski mozaici po kojima je grad poznat.

Petrovačka plaža

The beach in Petrovac is about 600 meters located from the castle Castio and Lazareth in the west, to Cape Dubovica in the east. It is covered with reddish sand and as a city beach, attracts a large number of tourists every year. Right next to it there is a waterfront – a promenade with landscaped parks and an old settlement made of stone houses. The view from the beach towards the open sea is beautified by two islands – Katic and Sveta Nedjelja, which are several hundred meters away from it.

 

Lučice

Između dva rta, u potpunosti obrasla gustom četinarskom šumom čempresa i borova, u malom zalivu, nalazi se plaža Lučice. Vremenom je ostala gotovo netaknuta. Sitan pijesak zlatno-žute boje je dodatno uljepšava. Dužine je oko 500 metara, a od Petrovca je udaljena 700 metara. Pogled prema moru i ostrvcima Katič i Sveta Neđelja čini utisak kompletnim.

 

Buljarica

Buljarica je plaža duga 2300 metara i sastavljena od pijeska zlatnožute boje i šljunka od bijelih i sivih oblutaka. Uz plažu postoji nekoliko restorana i kafića, a od Petrovca je udaljena 2km. U njenom zaleđu se nalazi Buljaričko polje koje predstavlja prirodan rezervat.

 

 

Drobni pijesak – Fine Sand Beach

Drobni pijesak se po ljepoti izdvaja od plaža kojima je okružen, te izgleda kao da nije u mediteranskom, već u nekom tropskom kraju. Duga je oko 200 metara. Ime je dobila po finom, kao rukom drobljenom, bijelom i žutom pijesku i malim kamenim oblucima kojima je prošarana. Pijesak na morskom dnu, koji od obale zalazi dublje u more, daje posebnu zeleno-plavu boju moru, drugačiju od drugih mjesta na budvanskoj rivijeri. Na plaži se nalazi izvor hladne pitke vode koji se uliva u more.

Plaža Reževići

Plaža Reževići je dobila ime po istoimenom obližnjem selu. Plaža je kamenita i duga oko 80 metara. Sačuvala je autentičan ambijent, okružena šumom koja osvježava. Odmah pored plaže, sakriven u mediteranskoj šumi, nalazi se restoran u kom se služi svježa riba i ostali morski specijaliteti. Pješački tunel koji vodi do Petrovca dugačak je 1,5km.

“Petrovacka noc”

Petrovačka noć je najveća tradicionalna fešta od vina i ribe, sa bogatim cjelodnevnim zabavnim i sportskim programom. Fešta se obično završava gostovanjem atraktivnih muzičkih zvijezda, kao i spektakularnim vatrometom. Obilježava se poslednje nedjelje avgusta mjeseca.

 

 

Pašticada fest 

Pašticada fest predstavlja cjelodnevnu manifestaciju koja promoviše pašticadu, tradicionalno primorsko jelo, uz muzički i dječiji dio programa. Cilj je promovisanje naše kuhinje, kao veoma važnog dijela turističke ponude budvanske rivijere. Održava se krajem juna mjeseca.

 

 

Petrovac Jazz Fest

Petrovac Jazz Fest počinje krajem avgusta i traje tri dana - od 30. avgusta do 2. septembra u Petrovcu, Crna Gora. NVO ,,Urban Cult,, je neprofitna, nevladina organizacija koja je pokrenula Petrovac Jazz Festival godine na crnogorskom primorju. Ovaj festival važan je ne samo za opštinu Budva, grad Petrovac i crnogorsko primorje, već i za državu Crnu Goru, koja će kroz ovaj festival ostaviti utisak na međunarodnim događajima. Izvođači svih vrsta džez muzike, pored koncerata, omogućavaju i prateće programe poput performansa, radionica, izložbi i drugih alternativnih programa, kao i konferencija za štampu.

Ovim festivalom upisali smo se u kalendaru festivala u svijetu i preko njega smo dobili priznato mjesto od strane mnogih drugih svjetskih festivala.

Aqua park

Ovaj jedinstveni park zabave na vodi, ima dnevni kapacitet od 6,000 ljudi. Raznovrsne atrakcije i zabave prilagođene su svim generacijama i omogućavaju svima da pronađu nešto u čemu će uživati u toku boravka u Akva-parku. Aktivna zabava i voda vrlo brzo izazivaju apetit. Odrasli i djeca će u našim restoranima naći svoja omiljena jela: salate, pizze, sladolede ili kolače.

 

 

Parasailing – parachute flight behind a speedboat
Oni koji ne žele da provedu vrijeme samo na plaži, mogu naći drugu aktivnu zabavu. Ekstremni sportovi, eksperimenti, odmor koji je pun adrenalina - možete naći na svim organizovanim plažima Crne Gore. Jedan od najzanimljivijih, popularnih i omiljenih sportova za turiste na Jadranu - let sa padobranom iza glisera. Skok padobranom je san iz detinjstva skoro svakog čovjeka koji žudi za osjećajem slobode I sreće.

 

 

Flyboard
FlyBoard u Crnoj Gori je novi oblik ekstremnog sporta i rekreacije. Flyboard predstavlja posebnu ploču, opremljenu sa dvije cijevi povezane sa 18 metara dugim crijevom na turbine motora na vodi. Takva dužina crijeva omogućuje uspon nad vodom do 10-ak metara.

 

 

Ronjenje
Ronjenje u Crnoj Gori neće ostaviti nikoga ravnodušnim! Na dnu Jadranskog mora možete pronaći mnogo zanimljivih mjesta, počev od prirodnih pećina sa jedinstvenim koralima i potopljenim ratnim brodovima i avionima, koji, kako kažu, imaju u svojim oronulim zidovima blago.

Hoteli u Petrovcu

Boka Kotorska

Lovćen

Ada Bojana

Skadarsko Jezero

Aycon Hotels

doživite svoje snove...