Hoteli na Svetom Stefanu

Istražite Sveti Stefan

Ovo malo ostrvo-tvrđava danas je jedno od najromantičnijih destinacija za bjekstvo od svakodnevice u Evropi. Sveti Stefan je neobično mjesto stvoreno na jedinstven način. Ponosno stoji na litici stjenovitog ostrva, a pješčanom prevlakom je povezan sa kopnom.

Ostrvo ima obalu od 2 kilometra (1,2 milje) koja se nalazi u središnjem dijelu jadranske obale Crne Gore. Smješteno je južno od Budve, između varoši Pržno i Svetog Stefana. Ružičaste, pješčane plaže Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža su najljepši dio obale.

Sveti Stefan je takođe ime varoši koja je nikla na kopnu. Sa strmih padina ove varoši možete se diviti kultnom ostrvu. Od svih znamenitosti duž jadranske obale, Sveti Stefan je najneobičnija. Zbog toga i ne iznenađuje zašto je imenovan kao najfotografisanije mjesto u Crnoj Gori.

Pomislite - samo vi, zvuk vjetra i nekoliko morskih ptica u vašem društvu i negdje u ovim divljim mislima miriše jutarnja kafa.

Plaža Sveti Stefan

Dvije pješčane plaže ukupne dužine oko 600 metara, razdvojene tombolom, koja vodi do starog grada Svetog Stefana, osnovanog krajem XV vijeka, nesvakidašnja su prirodna pojava u cijelom svijetu. Ova cjelina predstavlja najeksluzivniji dio crnogorskog primorja. Crvenkasto-zlatni pijesak i prozirno plavo-tirkizno more, stvaraju utisak apsolutnog uživanja. Pored plaže je šetalište sa palmama, oleandrima, i starim maslina nevjerovatnih stabala.

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža ili Mala plaža je najljepša plaža na Jadranu za mnoge turiste. Ušuškana u malom zalivu i okružen čuvenom miločerskom šumom, odiše istinskim mirisom Mediterana. Dugačka je oko 120 metara i prekrivena sitnim peskom i šljunkom, pomešanim sa školjkama, koje su isprane na obalu mora. Ime je dobila po jugoslovenskoj kraljici Mariji Karađorđević.

Galija

“Red hill” beach is separated from eastern St. Stephen’s Beach by a small hill. It is about 500 meters long. In one part it is sandy, and in the other part the rocky and sandy parts alternate. It was named after the hill located above, made of red rocks. It offers a beautiful view of the old town of St. Stefan, the island of St. Nikola and the open sea.

Pržno

Staro ribarsko naselje Pržno, kamene kuće, pješčana plaža duga oko 260 metara, ribarske barke u uvali, i ostrvce Kršić, samo 50 metara udaljeno od naselja, sačinjavaju autentičan ambijent koji odiše tradicijom i autentnošću. Od plaže Pržno do ostrva Sveti Stefan se dolazi šetalištem kroz šumu.

Budvanski Karneval

Budvanski karneval je bogata manifestacija sa nizom svečanosti i priredbi nalik kotorskim feštama. Odražava se u toku maja mjeseca u Budvi.

 

 

 

Grad Teatar
Budva je poznata po kulturnoj manifestaciji Grad teatar, koji je sinonim za pozorišni život crnogorskog primorja tokom ljeta. Grad teatar traje već 20 godina, obično počinje u julu a završava se sredinom avgusta. Osim pozorišta moguće je upoznati i lokalno muzičko i likovno stvaralaštvo.

 

 

Bokeška noć
Bokeljska noć, ili izvorno Bokeška noć, je tradicionalna svečanost koja se održava u Kotoru svake godine, u drugoj polovini avgusta. Ova jedinstvena manifestacija, svojstvena maskenbalu, predstavlja tradiciju i moderno pristupanje organizovanju manifestacija na moru.
This maneuver aims to maintain the tradition that seeks to portray coastal life and mental fisherman, help and Bokeća. The event also has a competitive character, and at the final parade, the most beautiful and creative “masks” are chosen. The town of Kotor is only 18 kilometers away from Budva.

 

Dan Širuna
Jedna od najstarijih budvanskih manifestacija, fešta od ribe, vina i zabave jeste Dan Širuna. Održava se svake godine početkom oktobra, ispred zidina Starog grada.

Aqua park

Ovaj jedinstveni park zabave na vodi, ima dnevni kapacitet od 6,000 ljudi. Raznovrsne atrakcije i zabave prilagođene su svim generacijama i omogućavaju svima da pronađu nešto u čemu će uživati u toku boravka u Akva-parku. Aktivna zabava i voda vrlo brzo izazivaju apetit. Odrasli i djeca će u našim restoranima naći svoja omiljena jela: salate, pizze, sladolede ili kolače.

 

 

Parasailing – parachute flight behind a speedboat
Oni koji ne žele da provedu vrijeme samo na plaži, mogu naći drugu aktivnu zabavu. Ekstremni sportovi, eksperimenti, odmor koji je pun adrenalina - možete naći na svim organizovanim plažima Crne Gore. Jedan od najzanimljivijih, popularnih i omiljenih sportova za turiste na Jadranu - let sa padobranom iza glisera. Skok padobranom je san iz detinjstva skoro svakog čovjeka koji žudi za osjećajem slobode I sreće.

 

 

Flyboard
FlyBoard u Crnoj Gori je novi oblik ekstremnog sporta i rekreacije. Flyboard predstavlja posebnu ploču, opremljenu sa dvije cijevi povezane sa 18 metara dugim crijevom na turbine motora na vodi. Takva dužina crijeva omogućuje uspon nad vodom do 10-ak metara.

 

 

Ronjenje
Ronjenje u Crnoj Gori neće ostaviti nikoga ravnodušnim! Na dnu Jadranskog mora možete pronaći mnogo zanimljivih mjesta, počev od prirodnih pećina sa jedinstvenim koralima i potopljenim ratnim brodovima i avionima, koji, kako kažu, imaju u svojim oronulim zidovima blago.

Hoteli u Svetom Stefanu

Boka Kotorska

Lovćen

Ada Bojana

Skadarsko Jezero

Aycon Hotels

doživite svoje snove...